©ALA arkkitehdit

Keskustakirjasto, HelsinkiJaa:

Tavoite

Helsingin Keskustakirjastosta rakennetaan ainutlaatuinen kaikkien kaupunkilaisten kohtaamispaikka, jossa kirjaston käyttäjät eivät ole vain kulttuurin kuluttajia vaan aktiivisia tekijöitä. Monimuotoinen ja näyttävä kirjastorakennus on rakenneteknisesti yksi vaativimmista hankkeista Suomessa. Innovatiivinen terässilta- ja vetolaattarakenne mahdollisti maantasokerroksen avaran tilan. Ylimmän kerroksen näyttävän lasijulkisivun suunnittelun takana on Rambollin asiantunteva kansainvälinen tiimi.

Rambollin rooli

Rambollin suunnittelemat rakenne- ja LVI-tekniset järjestelmät täyttävät kohteen arkkitehtoniset vaatimukset. Avarat tilat ja näyttävät ratkaisut on voitu toteuttaa kunnianhimoisen rakennesuunnittelun ja eri järjestelmien huolellisen yhteensovittamisen ansiosta.

Muuntojoustavat pilarittomat tilat ovat teräs- ja lasirakenteiden taidonnäyte Helsingin keskustassa. Suunnittelun lisäksi Ramboll vastaa kohteen kustannus- ja energialaskennasta sekä projektin johtamisesta.

Vaikutukset

Kohteen suunnittelu on ylittänyt kohteelle asetetut tavoitteet, mahdollistaen rakennushankeen viemisen eteenpäin.

Näyttävän rakennuksen taustalla on rakennesuunnittelijoiden ja arkkitehtien esimerkillinen ja joustava yhteistyö.

Innovatiivisella suunnittelulla saavutettiin kustannustehokkaita ratkaisuja yhdistelemällä eri rakennusmateriaalien parhaita puolia.

Liittyvät palvelut

Vaikuttavuus

Ihminen

Kaupunkilaisten kohtaamispaikka; olohuone ja multimediakeskus.

Kulttuuri

Täydentää Töölönlahden kulttuurikeskittymää.

Talous

Avointa tilaa keskustelulle, opiskelulle ja harrastuksille, kaupunkilaisten avoin olohuone ja näyttävä turistinähtävyys.

Ympäristö

Helsingin merkittävimpiä rakennuksia ainutlaatuisine arkkitehtuuriratkaisuineen.

Älyratkaisut

Kirjaston verkkopalvelut ja käytön aikainen kosteudenseuranta.